My Supergirls and Superheros~

Thursday, February 21, 2013

Drama Korea 'Playful Kiss'


Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..

Sekarang ni sha tengah cuti 3ari(selepas 3ari keje shift malam),jadi sha ada masa yang banyak untuk sambung tengok citer korea yang sha tengah layan sekarang ni iaitu 'PLAYFUL KISS'..Best giler la citer ni..kelakar dan sweet sangat jalan citer die..memang setiap ari sha teruja nk tgk..pantang ad masa terluang,mest sha masuk bilik,bukak laptop terus search viki.com(web untuk peminat2 korea) dan kalau dekat luar pun sha boleh tgk jugak citer ni coz sha dh download viki.com dalam hanset sha..So kt mane2 saje sha boleh layan drama korea..he3..
Kisah ni mengenai seorang gadis bernama Oh Ha Ni lakonan Jung So Min pelajar kelas 7 telah jatuh hati kepada lelaki yang popular dan bijak iaitu Baek Seung Jo lakonan Kim Hyun Joong pelajar kelas 1 sejak pertama kali melihat lelaki tersebut..Ha Ni telah meluahkan perasaannya melalui surat tetapi telah ditolak oleh Seung Jo yang membenci perempuan bodoh..Pada satu hari,gempa bumi ringan telah berlaku dan menyebabkan rumah Ha Ni musnah..Kebetulan kawan ayah Ha Ni telah mengajak mereka untuk tinggal bersama sementara dapat rumah baru..Nak dijadikan cerita,kawan ayah Ha Ni adalah ayah kepada Seung Jo,lelaki pujaan Ha Ni..Sekarang mereka berdua harus hidup bersama dalam senang dan kekacauan yang dilakukan oleh Ha Ni dan dalam masa yang sama Hani cuba untuk memikat Seung Jo..Nak tau ending citer ni jom layan dari episod 1 hingga 16..Scroll bawah sekali untuk tengok..







Klik untuk tengok drama dari episod 1 hingga 16





8 comments:

  1. ok, cerita ni tak tipu mmg best, hehe =D

    ReplyDelete
  2. tu la..mula2 episod dh best..teruja nk tunggu sampai habis episod..sha bru tgk episod 7..xsabar nk tunggu ending..

    ReplyDelete
  3. tak pernah tengok lagi tapi hero dia I loike.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk la..xtipu..memang best..tambah2 hero hensem..he3..

      Delete
  4. dah tengok.. sangat suka jugak drama ni... best! comel! ^_^
    http://www.zahidahwahid.com/2011/11/list-of-drama-and-movie/

    ReplyDelete
  5. ika pun dh tgok citer playful kiss ni :) so swee.no wonder semua org angau skejap tgok .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angau sbb rase cm duk kt dunia diorg..hehe..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Segala yang tercatat dalam blog ini adalah HAKMILIK : kkshakira.blogspot.com